Tilbage til siden

Skrevet

Pas på digselv

“Ha’ det godt, pas på dig selv!”

Hvad betyder det?

Hvad hvis jeg ikke synes om den gængse opfattelse af “Pas på dig selv?” Hvad hvis jeg har lyst til at komme flyvende ind sidelæns, slidt fuldstændig op, til min egen begravelse? Med sår på knæene og et smil på læben?

Har jeg så ikke passet på mig selv når netop det sker?

Erik Clausen sagde i tv den anden dag “Var du bare en disciplineret papfigur der lignede fast løn i ansigtet?”

Hvis den beskrivelse er at passe på sig selv, er det genialt at ligne fast løn i ansigtet, men det er helt sikkert ikke for mig.

Ved jeg hvordan jeg skal betale husleje i december? Næe, for vi er jo kun midt i september ik og i oktober skal jeg til NYC, så det må jeg nok tænke over i november. Jeg har en assistent Dorthe og en revisor Anders og de kæmper for at få det til at fungere. Jeg kan godt frygte at de Tor det er noget personligt når jeg følger en eller anden bekostelig impuls jeg ikke har råd til, men næe, jeg får bare dem hvis filosofi er at være i “minuttet” til at blegne, jeg er i sekundet.

Hvis den filosofi giver dig hjertebanken er det nok ikke for dig, omvendt ville det slå mig ihjel hvis jeg hele tiden skulke vægte andres forventninger til mig, højere end min egen lyst.

Jeg havde engang en kæreste som ikke kunne sove om natten, hvis der ikke stod en halv million på hans konto, jeg sover fint når der står minus en halv million. Ved jeg. Af erfaring.

Men jeg har også prøvet at der stod en million på min konto, det er længe siden og jeg var gift med en revisor som fik rejsning af bilag og af at hænge sine slips i alfabetisk orden. Og mig. Det var det næstbedste ved det ægteskab (vi fik også en unge).

I det hele taget var det uforeneligt når nogen sagde “Pas på dig selv” til os, det betød simpelthen noget forskelligt.

“Pas på dig selv” var der en der sagde til mig igen igår, og jeg fanger omsorgen og den kærlige tone, tak, men jeg kan ikke lade være med at tænke om jeg skulle finde en ny afskedssalut “Tryk livet helt i bund”… for eksempel.

Min gode ven Michael siger “Foden på gaspedalen”, det kan jeg bedre lide.

 

IMG_0071


2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010