Tilbage til siden

Skrevet

En patchworkfamilies ferieplanlægning

Hør godt efter! Min familie består af min kæreste og hans søn fra et tidligere forhold. Min søn. Min datter. Mig. Vi er altså fem. Som ekstramateriale kan du tilføje; Min kærestes ex (moren til min kærestes søn). Hun har to børn i sit nye forhold og hendes nye mand har en søn med fra et tidligere forhold. Hans søns mor har også har et barn i sit nye forhold. Tilføj min søns far, hans kæreste og deres to døtre, min søns halvlillesøstre. Min datters far har to sønner (hendes to halvstorebrødre, fra hans tidligere forhold før mig). Deres mor har også stiftet ny familie…… Skal jeg lave en skitse?

Når ”vi” skal planlægge sommerferie er der altså 6 familier involveret. Som et dominospil skal alle enes. Alle skal tilgodeses med den sammenhængende ferie de har krav på. Minimum 14 dage (hvor også de andre delebørn samles på samme matrikel). Vi ønsker jo alle sammen at samle alle vores elskede under samme sommerhustag.

Men hovsa. Det blev et ulige nummer, det er altså et af de svære spørgsmål – og så har jeg ikke engang tilsat følelser endnu. Eksplosive følelser. I konstellationen herover er der ikke mindre end 5 forliste parforhold. Mennesker som har valgt at forlade hinanden, SELVOM der var kærlighedsbørn involveret. Vi er alle nogenlunde intelligente mennesker, vi gav ikke op uden at kæmpe. Der ligger blod, sved og tårer bag de brud, men vi kunne ikke enes. Jeg gentager, vi kunne IKKE enes…

Nå, men det skal vi så nu, enes, så ferierne falder i hak for alle. Tilsæt nu statsforvaltningen, børnesagkyndige, jurister, traditioner og en lille knivsspids had.  Imens dejen hæver eksplosivt, holder vi alle sammen fokus på børnene. Det vigtigste er børnene. Vi vil alle sammen have hele børn (!!)

Men hovsa, vi har ikke alle sammen samme værdier. Det som jeg føler er bedst for min datter, er ifølge hendes far det vildeste vrøvl. Og min kærestes søns mors kæreste kan ikke selv bestemme hvornår han holder ferie. Det samme gør sig gældende for flere andre parter. Hvad gør vi hvis de får dikteret ferie samtidig? Jeg går lige ind og lægger mig lidt ved siden af Maude.

PS. Hvis du har et forslag til hvordan vi skal indrette vores familiegravsteder, når den tid kommer, så skriv endelig til mig.


2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010