Tilbage til siden

Skrevet

En voksen og en teenager

I 13 år har jeg insisteret på at opdrage ham til at være så selvkørende og selvstændig som muligt. Og netop denne weekend kulminerede alt. Han sagde fra og overrulede mig og hans far, han fik togskinner på, han var alene hjemme for første gang, han serverede mad for mig. Det er som om hans udvikling har kørt på fast forward siden onsdag.

Benjamins bedste veninde gennem hele hans liv, Silke, blev nonfirmeret fredag. Jeg havde sagt ja til invitationen på mine og Benjamins vegne for længe siden. Benjamins kusine skulle så konfirmeres fredag. Benjamins far havde takket ja tak på egne og Benjamins vegne. Vi havde ikke fanget fadæsen.

Først onsdag går sammenfaldet op for os. Som udgangspunkt skulle Benjamin være hos sin far i Bededagsferien. Historisk set har vi, hver især, rådet over tiden i hver vores weekender. Og blod er tykkere end vand, så min første reaktion var, at Benjamin selvfølgelig skulle med til sin kusines konfirmation.

Han ville bestemme selv. Han ville med til Silkes. Han vaklede ikke et sekund i sin kommunikation. Han var sikker. Han vidste selv hvad der var vigtigst for ham. Han argumenterede godt for sin sag og meddelte bare at han havde besluttet sig.

Jeg skiftede holdning, valgte at bakke ham op. Og da vi sad til Silkes nonfirmation fredag, gav det bare så meget mening at han var der. De har hængt sammen siden de var 10 mdr. og nogen gange er det tykkere end blod.

Han ringede selv og meldte afbud sin kusine og tante. Det synes jeg tyder på ret meget hår på brystet af en 13 årig. Han var oprigtig ked af ikke at kunne komme med til begge fester.

Han besluttede også at han ville blive hos mig hele weekenden. Og han er velkommen. Men, min weekend var allerede fuldt booket med aftaler, egostunder uden børn som jeg glædede mig til. Jeg var ikke meget for at aflyse. Mine børnefri weekender er lidt hellige for mig, det er jo der jeg lader opvasken stå, smider mit tøj på gulvet, hører høj musik og drikker mig fuld. Altså ´opfører mig som en teenager´. Lader op til at være nogens mor de næste 12 dage.

Benjamin er vokset mig over hovedet. Selvstændigheden vokser ligeså hurtigt som stængerne!  13 år ung og 182 cm høj insisterede han, ”Tag afsted mor, jeg vil nyde at være alene hjemme”. Han ville faktisk helst have at jeg smuttede. Det gjorde jeg så.

Og sådan gik det til at jeg sov brandert ud i morges, mens Benjamin lavede pandekager, æg og bacon til mig. Jeg lå og kikkede på sjove fuldebilleder på min telefon, kommunikerede med mine medsammensvorne fra lørdag nat på Facebook, mens Benjamin gik ned med skrald og virkede virkelig fornuftig.

Det var virkelig stof til eftertanke. Jeg fylder 40 år på lørdag og glæder mig, tænker en del over det med alder. Jeg er stolt af min. Jeg føler jeg er blevet voksen det sidste halve års tid. Jeg har taget så meget ansvar for mig selv og mit liv. Og nu er jeg altså så voksen, at jeg har et barn, som delvist fungerer som semivoksen i husholdningen. Det er virkelig sært for mig. Selvom han er lidt er højere end mig, kan jeg heldigvis stadig banke ham…

I mandags reddede han mig. Jeg skulle være  flere steder på en gang, jeg kunne ikke få enderne til at mødes. Benjamin hentede sin lillesøster til dans, tog hende med ud at spise, han tog hende med hjem og havde mad med hjem til mig i en doggiebag, da jeg kom stresset hjem fra et foredrag. Jeg var rørt til tårer. Store unge.

Benjamin for dælen. Jeg er råddent stolt af dig. Du er sgu i orden. Da jeg kom hjem i nat havde jeg totalt dejavu til et besøg i USA da jeg var 16 år. Vi drak os fulde og det må man IKKE i USA. Når jeg kom hjem om aftenen, sad mine amerikanske værtsforældre og kikkede skeptisk på mig, jeg smilede sødt, prøvede at skjule min brandert, sagde god nat og listede hurtigt i seng.

Da jeg kom hjem kl. 03 i nat sad der et par teenagere i sofaen og kikkede undrende og skeptisk på mig. Jeg prøvede at skjule min brandert og luskede smilende i seng.

Men da jeg kom ud på badeværelset her til morgen, så brusekabinen noget så sær ud? BENJAMIN, kom lige!! Jeg hørte lige starten af en forklaring. Noget med en splatterfilm de havde lavet til youtube, noget frugtfarve, et enkelt mord og en dreng som stod og grinede fjoget, med sin nye bøjle på. Han har vasket brusekabinen, er taget i biografen med Silke og jeg smiler for mig selv. Min dejlige dreng. Jeg elsker dig!


2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010