Tilbage til siden

Skrevet

Selvfølgelig VS Desværre

Åh, at være en dygtigt netværker….

“Ja, SELVFØLGELIG vil jeg gerne hjælpe dig” VS “Nej, det vil jeg desværre ikke”

Jeg er tilsyneladende en god netværker. Det stærkeste kort jeg har på hånden, er at jeg ALTID ved hvem jeg kan ringe til, når jeg skal have ført en drøm eller et projekt ud i livet. Jeg slipper næsten altid for at skulle indlede med ”Hej, jeg hedder Michelle”, de fleste af mine opkald starter med ”Hej, det ER Michelle” – der er en verden til forskel! Sådan har det ikke altid været, det er noget jeg har skabt!

Når jeg så har sagt, ”Hej, det er Michelle”, så bliver jeg (næsten) altid taget godt imod. Jeg får taletid, jeg bliver hørt og  i langt de fleste tilfælde, får jeg hjælp. Døre åbner sig. Et solidt, bredt, velfungerende, imødekommende netværk betyder alt. Men det dumpede ikke bare ned fra himlen. Det har taget mig årevis at skabe de relationer. Årevis.

Min netværk er baseret på, at JEG (gennem mange år) har tilbudt min hjælp. Oftest helt uopfordret. Jeg har delt så meget ud af mig selv, min tid, mine ideer, mine drømme og mit knofedt, at jeg selv har banet vejen. Det har jeg ikke gjort, for senere at kunne kræve det ind. Men hver gang jeg uopfordret har tilbudt mig til projekter, mennesker og andres livsdrømme, har jeg plantet et lille frø. Mange af de frø har vokset sig til stærke bønnestager med mange forgreninger i alle retninger.

De forgreninger og deres forgreninger er mit netværk. Et netværk som åbner alle døre for mig. Der er altid en vej ind nu. Alt hvad jeg ejer og har, er skabt ved hjælp af mine relationer, ved hjælp af mit netværk. Men hvordan har jeg skabt mit netværk?

Jeg ville aldrig bede om noget som er urimeligt. Jeg er altid opmærksom på, hvad modparten kan få ud af mit projekt. Jeg stiller op i det omfang jeg kan, selvom der ikke er kontant afregning lige nu og her. Det har jeg altid gjort. Min tid er mere begrænset nu end tidligere, men jeg stiller stadig op når jeg kan! De bedste projekter er dem hvor alle parter smiler. Det er så såresimpelt. Når jeg alligevel skriver denne her blog, er det fordi jeg igen og igen støder på mennesker, som er så dårlige til selve fodarbejdet i at være en god netværker.

Jeg tror oprigtigt på, at de lykkeligste mennesker i verden er dem som deler mest. Hvis du virkelig vil springe over hvor gærdet er lavest, så del ud af dig selv. Det er den vildeste smutvej til lykke. Alligevel hører (jeg ind i mellem) mig selv sige ”NEJ”, når jeg bliver bedt om hjælp.

Jeg siger udelukkende NEJ hvis jeg begynder at føle mig malket. Der skal faktisk en del til! Jeg har uddelt op til flere NEJ i denne her uge, og derfor skriver jeg nu denne blog. Jeg vil fx ikke “dele” og forsøge at sælge din lejlighed for dig på Facebook, når jeg ikke har hørt fra dig i halvandet år. Når du rundt regnet aldrig interesserer dig for hvad jeg laver, så mister jeg interessen for dit projekt “Sælg lejlighed”. Det er så sindsygt svært at høste hvor der ikke er sået!

Jeg forstår godt at min Facebookwall med 6200 læsere, er en lukrativ placering for dine budskaber, men hvornår har du delt noget for mig? Kom nu ind i kampen. Giv og du skal få….

Læs mine tips herunder, hvis du synes det med at netværke er svært. 

1. Del ud af dine ressourcer altid. Hver gang du ser noget som helst, som du føler du kan bidrage til, med en ide, en kontakt, en vinkel – så tilbyd din hjælp. 3 linjer i en email er nok.

2. Forbind altid mennesker omkring dig, som kan have gavn af hinanden. Hvis tanken strejfer dig, at A kunne have gavn af B og vice versa, så skriv til dem begge to. Skriv at du lige tænkte at de skulle kende til hinanden, og hvorfor, så kan de selv tage den derfra.

3. Hvis du læser noget på nettet, en artikel, en reportage, en udvikling i udlandet, som på nogen måde kan interesserer nogen som du kender, også selvom du kun kender dem lidt, måske endda kun fra Facebook, så send linket til dem. Skriv at du kom til at tænke på dem, at de måske ville finde følgende interessant

4. Del dine tanker med omverdenen. Hvis du kender en som er god til noget, så sig det. Hvis du læser noget du lærer noget af, så sig tak. Hvis du har en genial løsning på noget som kan hjælpe andre mennesker i hverdagen, så del det.

5. Snup en omvej hvis det hjælper et andet menneske.

6. Vær ærlig. Opfør dig ærligt. Svar altid ærligt. At rygklappe blindt er ikke at netværke.

7. Glæd dig på andres vegne. Glæd dig helt ind i kroppen når det går andre godt. Fortæl dem at det glæder dig.

8. Skab dit netværk FØR du får brug for det. Sæt igang..

Når du hjælper andre mærker du at du lever. Lev. Der er en verden til forskel på at leve og på bare at eksistere. Jeg mærker allermest at jeg lever, når jeg er noget for nogen. Jeg mærker allermest at jeg lever, når jeg gør en forskel for andre.

Dyrk og opbyg et solidt netværk omkring dig. Så skal det netværk NOK stå klar når du har brug for at høste. Undgå “End of tracks”! Man kan ikke høste uden først at så. Ret simpelt. Og hvis du fandt min blog lærerig, må du da meget gerne dele den i dit netværk. God weekend!

Kom til foredrag med Michelle og hør hele historien. Få svar på dine spørgsmål til Michelle. København 24. aug, Århus 23. aug eller Odense 30. aug, klik her for info!

En af mine facebookvenner har lavet det fineste lille opslag ud af mine gode råd. Tak. Jeg blev helt rørt!


2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010