Tilbage til siden

Skrevet

Karmapolitiet

Jeg elsker karmapolitiet. Karmapolitiet holder alt i balance. Jeg tror helt og holdent på, at alt godt jeg sender ud i universet kommer retur, muligvis fra helt uventet kant, men det kommer retur. Jeg elsker at blære mig med mine gode gerninger, jeg drømmer om at andre mennesker ville blære sig lidt mere med deres gode gerninger, til inspiration for de indebrændte, det smitter nemlig!

Det er, set med mine øjne, en misforståelse at man kun må gøre den gode gerning for modpartens skyld. Det kører man hurtigt surt i. Hvis det er en win win situation er batterierne hele tiden ladet op. Så gør det for din egen skyld, derefter for modpartens. Så står modparten heller ikke i “usynlig” gæld.

Lad dette være en invitation. Skriv i kommentarfeltet noget du har gjort, som du ikke behøvede at gøre, men som gjorde dig, og en anden part glad. Herunder finder du en liste over gode gerninger jeg har bedrevet alene indenfor den sidste par uger:

1. På vej hjem fra Ikea idag så jeg en flok mennesker stuvet sammen i busstoppestedet, i læ for et pludseligt regnskylle. Jeg smider bilen ind på stoppestedet, ruller vinduet ned: “Hej, jeg har to ledige pladser hvis der var nogen som ville med til Nørrebro”. De blev alt for paf og ingen sagde ja, men alle smilede forundret da jeg kørte ud igen. Dét er god karma.

2. På min ferie til Maldiverne blev jeg undervist af en dansk dykkerinstruktør. Meget tålmodig kvinde, min hjerne havde svært ved at fatte at jeg kunne trække vejret under vandet. Hun havde iøvrigt været væk hjemmefra i MEGET lang tid, langt væk hjemmefra. Jeg havde to nød rationer lakridser med og to bøger i kufferten som jeg havde læst. Jeg forærede straks begge nød rationer og de læste bøger til den søde pige. Dét er god karma!

3. I flyveren på vej til Male fik jeg min yndlingsplads. Forrest i flyet ved vinduet. Men ak, mit øje spottede at et forelsket par var blevet splittet op. Han skulle sidde ved siden af mig, hun skulle sidde midt i bagerst. Jeg byttede plads med hende og tog møg pladsen. Jeg gjorde det med et smil, jeg var alene, de var forelskede. Dét er god karma!

4. En god bekendt er lige flyttet i ny større lejlighed. Hun skrev på sin facebook at hun drømte om at få en Acapulcu stol til sin stue. Jeg havde tre, nu har jeg to. Jeg havde fået mine og kunne mærke at den gule ville få et bedre liv hos hende. Dét er god karma.

5. Da regnen væltede ned forrige lørdag, gik alt i kludder i den ejendom hvor jeg bor. Ingen el, ingen vand, kun kaos. Formanden for vores beboerforening arbejder året rundt ulønnet, med at holde ejendommen på skinnerne. Han fik rigeligt at se til da syndfloden kom. Elektrikere, brandmænd, strøm i vandet og selvfølgelig om natten. Så da jeg gik til bageren og købte nødforsyninger til egen husholdning, købte jeg også lige en pose godter til formanden og hængte dem på hans dør. Dét er god karma.

6. Min rejse til Maldiverne var arrangeret af Nyhavn Rejser. Jeg havde høje forventninger men blev alligevel afsindigt imponeret over hvor lækkert alt fungerede til mindste detalje. Så tjekket vil jeg også være når jeg bliver stor. Så sendte jeg dem en sportslagkage fra La Glace. Dét er god karma!

7. Min kæreste var på klatreferie i Italien med vores to drenge, da jeg var på Maldiverne. De skulle køre hjem med min kæreste som eneste chauffør. Jeg fik en nabo til at handle ind som en overraskelse. Så da Henrik kom hjem lørdag morgen efter en hel nat på autobahn var der både mælk, rugbrød, koldskål og leverpostej i køleren. Dét er god karma.

Er det ikke bare hyggeligt. Jeg får det godt. De får det godt. Verden bliver bedre. Totalt frelst på den fede måde.

Jeg holdt engang et foredrag hvor jeg fortalte om min tilgang til karmapolitiet, en fra publikum spurgte om jeg ikke var bange for at folk misbrugte min blonde godhed. Mit svar var at det må de gøre med glæde, jeg føler mig ikke snydt. Hvis nogen rager til sig og griner bag min ryg, siger det mere om dem end om mig! Jeg gør det med et smil.

Og hvad sker der så. Karmapolitiet sender god karma retur din vej. Jeg så for et par måneder siden et smukt billede af en hjemmestrikket poncho på Facebook. Strikkeren hedder Malene Hollmann, jeg ved hvem hun er men kendte hende ikke. Jeg kommenterede bare at sådan en poncho ville jeg meget gerne have. Tænk sig engang, hun strikkede en til mig! Hun strikkede mig en poncho, er i klar over hvor lang tid det tager. Kære Malene, det var overvældende og fantastisk, tak!

God inspiration er filmen Pay it forward med blandt andre Kevin Spacey. Fantastisk inspirerende, se den!Jeg glæder mig til at høre om dine gode gerninger. Ha en skøn dag fyldt med god karma. Kh Michelle


2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010