Tilbage til siden

Skrevet

Fodboldmor vs Karrieremor

Dette blogindlæg er skrevet af:

– Kathrine Windfeld, 45 år, 1 barn, Filminstruktør, Foredragsholder

Michelle Hviid, 39 år, 2 børn, Indehaver af Runningdinner.dk, Foredragsholder

 

(Michelle). Mandag morgen sætter hjulene i gang igen. Arbejd arbejd. Email svares, weekendens ideer omsættes til handling. Men kl. 14 løber jeg ind i første forhindring. Min datter skal til dans på Østerbro. Dansetimen starter kl. 15.30. Hun går i udflytterbørnehave i Lyngby og skal altså hentes i 2800 og fragtes til 2100. Når vi komme hjem fra dans er det spisetid, derfor bliver jeg nødt til at handle ind inden afhentning. Ugens første arbejdsdag slutter kl. 14.

(Kathrine). Det er tirsdag og Otto skal til fodbold kl 16.30. Han elsker det! Jeg skal sørge for at vi mødes hjemme kl. 15.30, så han kan nå at klæde om og sluge en mad, før afgang til fodboldbanen. Heldigvis er jeg i postproduktion med min film, så jeg kan gå tidligt. I foråret var jeg på indspilning, da måtte Ottos far gå tidligt hver tirsdag.

(Michelle). Det er hyggeligt til dans, Kamille elsker det. De 20 piger på holdet ligner prinsesser i afsindige mængder lyserødt tyl, de skal nok blive til noget. Jeg genkender de fleste af forældrene fra aviserne og diverse kulturprogrammer på DR2. Vores børn er privilegerede, vi forældre tilsidesætter vores arbejde for at sikre deres fremtid og kropsholdning.

(Kathrine). Det er forholdsvis nyt at Otto elsker fodbold. Da han var lille var det Nintendo og computerspil der gjaldt. Han var totalt opslugt og forholdsvis asocial – og meget dygtigt til computer.. (det er han heldigvis stadig.) Men sidste år, da han gik i 3. klasse, sket der noget fantastisk; han fandt ud af hvor sjovt sport er. Det begyndte med at han så VM i fodbold fra Sydafrika. Han ville spille selv!

(Michelle). At jeg overhovedet har fået en plads til Kamille på det dansehold er en præstation i sig selv. Man skal stå tidligt op og udvise stor ihærdighed, heldigt for mig og Kamille at jeg er selvstændig og kan arbejde som viden blæser. Nå, det var Kamille, det var mandag. Så er der storebror og resten af fritidsaktiviteterne spredt ud over ugen. Trommer, basket, klatring.

(Kathrine). At skaffe en plads på et fodboldhold til en dreng på 10 år i København – umuligt! Langt svære end at instruere en film til 50 mill. kr. Men jeg giver ikke op, så da jeg havde kæmpet – for min søn – fik han en plads i en klub. Men hvad med de børn som ikke har forældre der kan kæmpe bragt for dem? Hvor skal de spille fodbold?

(Michelle). Jeg bilder mig ind at jeg er vigtig for arbejdsmarkedet og økonomien i Danmark. Jeg vil super gerne være endnu mere karriereagtig, sætte flere hjul i gang og skabe endnu flere arbejdspladser. Den vækst som alle i landet skriger på, men jeg vil også gerne være en fantastisk mor.

(Kathrine). Ottos verden er blevet større, sundere og gladere efter han er begyndt til fodbold. Han løber ind på banen og råber glad: ”Spil mig!” Jeg har fået det vildeste respekt for den sport, siden jeg så hvad den gav for godt til min søn.

Alle ved at idræt bør blive prioriteret højere. Alle ved at musik er godt for livet og sjælen. Alle ved at musik er godt for livet og sjælen. Alle drømmer om at deres børn får den perfekte dosis sved på panden, finmorotik og rytme. At de kan læse og regne er en selvfølgelighed. Er der overhovedet nogen i VERDEN, som ikke synes at det er en god ide, at alle skolebørn har to timers idræt hver dag? Også selvom skoledagen blev lidt længere?

Kunne man forestille sig en folkeskole hvor undervisningen begyndte kl. 09. Vi kunne indrette os efter at industrisamfundet ikke længere tænder knappen til transportbåndet kl. 07. Hvis børnene mødte ind kl. 09 kunne vi alle få rolige hyggelige morgener derhjemme. Skolen kunne åbne kl. 08 med morgenhygge og morgenmad for de børn som kommer tidligere. Og jo, selvfølgelig kan det lade sig gøre.

Der skulle undervises i sport og musik om eftermiddagen? Af professionelle trænere, ikke tilfældige fædre, som også er gået fra deres arbejde i utide, og som ikke nødvendigvis er super pædagogiske og fair mod “ikke-egne-børn”. Så ville denne vigtige del af livet, sport og musik, også bliver tilgængelige for de børn, som ikke har curling forældre til rådighed døgnet rundt. Og jo, selvfølgelig kan det lade sig gøre!

Kh Kathrine og Michelle


2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010