Tilbage til siden

Skrevet

Lad os grine lidt af mig……

“Jeg elsker dig fordi her er så rodet” eller “Jeg elsker dig fordi du tør vise hvor latterlig du (også) er!”

Eh, ok!!

De udsagn siger meget om de standarder, vi tillader bliver normen? De udsagn siger meget om, hvor vigtigt det er at holde facaden. Fuck facaden. Kom, lad os grine lidt af mig:

Hvad med den gang jeg arbejdede som bartender på Cafe Victor, i 2 år, men aldrig fik noget løn, fordi jeg (når jeg havde fri), havde drukket mere end jeg havde tjent. Jeg var studerende og levede så so-so af drikkepengene. Det var meget godt, for da jeg sagde op, fik jeg et girokort på 5.000 kr. God nat og sov godt.

Hvad med den gang jeg som 17 årig, for første nogensinde (midt om natten), gik med en dreng hjem efter en fest. Da vi kom hjem sad hans MEGET sure forældre i køkkenet, de råbte og skreg op om at han havde “dækket for” sin lillebror som ikke måtte være til fest. Jeg blev installeret i et værelse, lettere skræmt, han blev sendt ud i sneen for at finde den forsvundne lillebror. Jeg skulle tisse. Da der var HELT stille i huset åbnede jeg forsigtigt døren. Jeg kom ind i et værelse med 5 døre, som alle var lukkede. Jeg konkluderede at bag en af dørene, var der nok et toilet, og bag en anden dør var nok forældrenes soveværelse. Der turde jeg ikke gå ind, så af frygt for at vælge forkert, gik jeg tilbage på værelset og tissede i en urtepotteskjuler (og hældte tisset ud af vinduet). God nat og sov godt.

Hvad med den gang jeg havde instillet GPSen (den lede satan), til at finde den korteste rute. Jeg skulle til Firenze med mine egne unger og en ekstra kammerat til Benjamin. Det var rigelig udfordring at køre alene til Italien med 3 unger, jeg havde ikke brug for unødige “forhindringer. Derfor blev GPS indstillet til KORTESTE rute. Jeg fattede ikke mistanke da jeg kørte af motorvejen. Jeg fattede ikke mistanke da jeg kørte af hovedvejen. Jeg fattede ikke mistanke da jeg kørte af vejen. Men da jeg pludselig holdt stille på en grusvej, fordi bilen var omringet af geder, da synes jeg det virkede lidt blond. God nat og sov godt.

Hvad med dengang TVAvisen ringede fordi de ville komme forbi og lave et interview. Jeg var så benovet. Jeg gjorde rent. Jeg købte nyt tåbeligt tøj i panik. Jeg tog for meget makeup på og 2 minutter før de kom, fik jeg en tvangstanke om at ALT ville gå galt, hvis jeg løb tør for toiletpapir (!!???) Så jeg LØØØB til kiosken og købte 2 ruller. Da jeg kom hjem var jeg smækket ude. Da TVAvisen ankom stod jeg ude på vejen med to ruller toiletpapir og var alt andet en cool. God nat og sov godt.

Der er flere. Mange flere groteske og latterlige situationer. Jeg håber du griner af mig. Jeg håber du skatter min selvironi, det gør jeg. Jeg håber du tør være selvironisk, for selvironi er da noget af det mest elskelige? I modsætning til selvhøjtidelighed, som virkelig er dræbende (i flere generationer).

Jeg tror, at netop min selvironi er årsagen til at jeg er kommet så helskindet igennem de første (næsten) 41 år af mit liv. Det er jo MEGA STRESSENDE at foregive at være perfekt. Jeg magter det ikke! Og ærlig talt, der har været meget at grine af undervejs. Og det som var lige til at tude over, det griner vi jo bare af om 100 år.

Fælles for ALLE de mennesker jeg skatter virkelig højt, er (blandt andet) en stor portion selvironi.

God weekend. Kh Michelle

Læs et kapitel fra min bog “Skru op for livet” her. Du kan også bestille bogen leveret signeret!


2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010