Tilbage til siden

Skrevet

Husmor på ferie

Det fikser jeg, når jeg alligevel skal på toilettet kan jeg sagtens lige sortere vasketøjet imens. Mine arbejdstider gør det muligt at handle ind når andre er på arbejde, effektivt og tidsbesparende, så det fikser jeg. Jeg kan lige fikse aftensmad om eftermiddagen mellem et par email. Jeg kan godt lide at forkæle min mand og mine børn, men pludselig har mit fikser-gen raget så mange opgaver til sig, at jeg ikke kan holde balancen.

Vel elsker jeg at serverer men jeg elsker også at få serveret! Når jeg registrerer at jeg er ved miste balancen på de hjemlige sysler, er det tid at genvinde terræn. Jeg kan hurtigt havne i rollen som ”sur brokkende kælling” men hende gider jeg ikke være. For nyligt konstaterede jeg måbende hvordan manden i husholdningen bevægede sig fra hoveddøren direkte til sofaen. Jeg blev træt. Træt af ham, træt af situationen og især træt af mig selv.

Det var på tide at træde en ny sti, jeg måtte finde en ny måde hvorpå jeg kunne genvinde terræn, uden at være en sur mokke. Jeg meddelte mand og 12 årig dreng at jeg gik på ferie med øjeblikkeligt varsel. 8 dages ferie gav jeg mig selv. Reglerne var simple, de næste 8 dage ville jeg ikke købe en tomat, ikke samle en eneste sok op fra gulvet, jeg ville ikke engang tage min egen tallerken ud fra bordet. Ja, jeg går grundigt til værks når det slår mig. Jeg meddelte samtidig at min ferie ville fordoble sig til 14 dage hvis vasketøjskurven var fuld og køleskabet tomt, når jeg kom ”retur” ugen efter.

Jeg faldt hurtigt ind i min nye rolle. Hurtigere end jeg troede muligt. Aftensmaden serveret og selvopfyldende køleskab og jeg forstod hurtigt at manden i husholdningen jo slet ikke er doven, han er bare magelig og man kan (åbenbart) slippe af sted med meget når man er så sexet.

I løbet af de 8 dage gennemgik vi flere forskellige humørfaser. Frustration, simuleret overblik (fra mandens side), sarkasme og vrede, men til sidst kom åbenbaringen som jeg havde håbet på. Forståelse. Det er nu 14 dage siden at jeg kom retur fra ferie og vi hjælpes ad mere ad end nogensinde. Min anbefaling til alle kvinder (m/k) som trænger til at genvinde terræn, tag en uges fri fra pligterne og se hvad der sker. Ps, du må ikke forvente alt for mange salater og grøntsager til aftensmaden.


2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010