Tilbage til siden

Skrevet

Mand søges:

Jeg skal på jagt. Det er 5. jagtsæson for tosomhed i mit voksne liv.

Men hvad falder jeg for? Hvad skal jeg holde øje med? Jeg har lavet en tjekliste:

Udseende:
Der er to slags udseende, dét man har fået i vuggegave, og dét man selv er ansvarlig for. Man lægger benhårdt ud med at synes, at begge dele er et ’must’. Men som årene sætter sig i panden på én selv, er det faktisk ikke længere så vigtigt. Over tid, opdager man ofte, at de smukke (som ikke har mødt verden på samme niveau, som os andre, fordi deres skønhed altid har gået forrest), muligvis har betalt med empati til gengæld for nogle af de gode gener, og at prisen kan være for høj. Det er jo sådan, at folk, som har været fældet af livet, nyder udsigten mere, når de kommer op til overfladen igen. (Men dem der insisterer på at blive liggende, skal du træde udenom. Du kan ikke hive en anden op, man skal selv rejse sig. Det er ok at være en andens krykke, men kun i en periode. Husk det…) Så er der den del af udseendet, man selv er ansvarlig for. Den kan deles op i underkategorierne: Stil, sundhed og hygiejne. Stilen kommer også på udsalg, som årene går. Man(d) kan godt være skøn og dejlig i en håbløs skjorte. Ligesom man(d) kan være en gigantisk røv i en smuk skjorte – stil er ikke så vigtigt. Det er sundhed og hygiejne til gengæld.

Sundhed:
Bliver ligefrem vigtigere, efterhånden som vi møder vores egen udødelighed, hængerøv og skrøbelighed. F.eks. opdager man, at det er ret rart at kunne gå selv, når man har prøvet at miste den evne. I dag ved jeg, at jeg er villig til at løbe langt i tåbelige cirkler i regnvejr, hvis det styrker min krop på den lange bane. For jeg vil kunne gå selv – helt hen til min grav.

Hygiejne:
Med ganske få undtagelser, fx når han fælder dig eller et træ og sveden pipler, skal alt bare være rent, altid.

Seksualitet:
seksuelt findes der en rød, gul og en grøn zone. Nogle lever af uransaglige årsager livet i rød zone. For mig har det aldrig været en option at forlade den grønne. Man skal ville hinanden – have lysten til at æde hinanden. Nogle gange må appetitten lige jumpstartes, men vil man hellere vil se på andre menneskers liv på en skærm, end gide at leve selv, så er den gal. Jeg har prøvet at sælge ud af mine lyster, fordi romantik-skalaen til gengæld var i høj kurs. Det var ok, man kan godt bytte et klask i røven for 100 røde roser. For lykkefølelsen er høj på begge dele. Men du må ikke pakke hyletonen fra en blinkende røgalarm ind i emballagen fra kjoler, du ikke mangler og chokolade, du har ædt. Sørg hellere for at føle dig smuk nøgen.

Tiltrækning:
Er en evig kamp mellem hjerne og muskler. Muskler får dig måske ind i butikken, men hjerne får dig til at blive. En virkelig klog hjerne kan også godt lokke uden muskler, det kræver bare lidt mere vedholdenhed. Mens muskler alene i et svagt øjeblik kan løbe dig op, uden du opdager, hvad der sker. Men det er smukkere at blive løbet op af en hjerne.

Legen:
Husk altid at lege. Mærk glæden ved at nulstille et andet menneske og selv at ’reboote’ af en orgasme, af latter eller en smagseksplosion. Nyd sammen en udsigt, en fremmed kultur eller lyden af glade børn. Læg et realistisk livsbudget, hvor både gråd og sorg er forventeligt. Begge dele er prisen for den lyserøde sky, og den vil du op på – uanset hvor mange gange du er faldet ned.

Humor:
Er et uundgåeligt ’must have’. Husk: Hvis en mands udseende begynder at skygge for hans selvironi og balladelyst, skal du løbe den modsatte vej. Mænd, der spejler sig alt for meget, er ofte ikke rigtig sjove. For gen-spejlningen i et andet menneske er alt andet lige mere interessant, end refleksionen af at spejle sig – i sig selv…

Ærlighed:
Vi kan ikke love så skide meget, vel… (Jeg har f.eks. engang lovet i en kirke, at det var ’til døden os skiller’. Vi er begge i live, men jeg har brugt meget energi på at ønske ham hen, hvor peberet gror). Alligevel vandrer jeg gerne igen forrest med en kærlighedslanse af intentioner. For der er en tryghed i at have hinandens ryg. I at vise tillid og have gode intentioner. En intentionslanse er altid smukkere end et skjold. Man skal kun fægte med én, der også har en lanse af intentioner.

Handlekraft:
Apropos intentioner, så kan vejen til helvede altså være brolagt med netop den slags. Jeg er uendelig træt af lutter intentioner – og planer og ideer og drømme og håb – uden handlekraft. Så imponér mig for helvede, hvis du selv vil imponeres.

Men frem for alt…:
Find én som er generøs, især med sig selv.

Jeg skal på kærestejagt… for femte gang i mit voksne liv.
Jeg har låst mig fast på et bytte, men han løber så sindssygt stærkt, at jeg ikke ved, om jeg kan fange ham.
Jeg giver det en chance, så må tiden vise om det er hurtig aftensmad eller en præmie seksender ( det er en jagtterm for et dyr med et imponerende alfa-han gevir)
Alternativt kan jeg altid håbe på selv at blive fældet, af en mand der er på jagt.


2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010