Tilbage til siden

Skrevet

Drop undskyldningerne!

Jeg har inviteret Krisztina Maria til at gæsteblogge på min blog. Hun er klog. Læs hvad hun har at sige til dig!

Det er det nemmeste i verden at finde på undskyldninger for ikke at lette røven og spise sundt det meste af tiden. Jeg støder ofte på dem, og måske genkender du dem fra en, du kender (selvfølgelig ikke fra dig selv): ’Jeg har ikke tiden til det’, ’Jeg har ikke overskud’, ’Jeg har et lavt stofskifte’, ’Det ligger til familien at være overvægtig’, ’Jeg har store knogler’, ‘Mine gener gør, at jeg aldrig kan blive helt slank’ – udfyld selv resten.

Hvis du ofte bruger (dårlige) undskyldninger, er der kun en, du lyver for og gør ondt, og det er dig selv. Det eneste, det medfører, er, at du aldrig kommer til at opnå, det du virkelig ønsker dig i dit liv.
Undskyldninger er et fællestegn for, at vi mennesker bliver dovne. De bliver flittigt brugt af mennesker der mener, de gerne vil opnå noget for eksempel et vægttab, men som ikke er villige til at lægge de kræfter i, der skal til.

Problemet er, at vi ofte overbeviser alle folk omkring os om, at vi vil gøre hvad som helst for at opnå de resultater, vi nu ønsker os. Men i sidste ende sker der så intet, eller meget lidt. Så i stedet for at stoppe med at bekymre os, bekymrer vi os nu endnu mere, da vi nu også skal finde en vej ud af de løfter, vi ikke kan levere.
Vi bliver vi nødt til at stoppe med at finde på undskyldninger. Vi bliver nødt til at acceptere, at vi selv er i kontrol med vores handlinger. Alt, hvad vi gør og ikke gør, vil enten bringe os et skridt nærmere vores mål eller et skridt længere væk.

Vi bliver nødt til at se i øjnene, hvor vi er nu og ikke mindst hvorfor. Hvis du vejer for meget, er det, fordi der er noget, der er gået den forkerte vej i en længere periode, ja måske det meste af dit liv. For at ændre tingene og få det til at gå i den modsatte retning, er der ingen vej udenom end at kigge indad for at finde svaret. Svaret er ikke, at det skyldes dine gener eller hvad der nu ellers måtte være af undskyldninger. Du skal længere ind. Du skal helt ind i sindet.

Så næste gang du prøver at retfærdiggøre, at du tager et stykke kage igen-igen eller springer en træningstime over, så stop lige op og lyt til, hvad det er, du siger til dig selv. Tænk lige over, hvordan det ville lyde, hvis du hørte en anden sige det højt. Jeg er sikker på, du så ville tænke: Det der, det lyder kun som en dårlig undskyldning.

Det samme med tanken ’Jeg fortjener det’, som ofte indgår i en kontekst, hvor mad indgår. Vi tænker det, men siger det sjældent højt, for vi kan godt høre, hvordan det lyder: ’Fordi jeg fortjener det’.

Hold nu kæft hvor er det langt ude! Som om vi giver os selv et skulder- klap, når det eneste der sker, er, at vi bullshitter os selv. 
Det eneste, vi virkelig fortjener, er at behandle os selv godt ved at starte med at være ærlige og sunde overfor os selv.

Hver gang du fremover hører en undskyldning i dit hoved, så stop lige op og beslut dig for at vende pladen en gang, da der er stor sandsynlighed for, at den der kører nu, har bragt dig der, hvor du er i dag.

Tag magten og kontrollen over dit liv og beslut dig så for at afspille den, der hedder ’Jeg kan gøre det!’ Jeg lover dig for, at du ikke kun vil få resultater, men hele din livskvalitet vil blive forbedret.

Du har al den styrke, du skal bruge inden i dig selv til at opnå, hvad du ønsker dig.
Find den!

Uddraget er taget fra bogen BANG! Styrken kommer indefra, som kan købes i alle boghandlere, eller via linket her.

 

Er du interesseret i at droppe undskyldningerne en gang for alle og tage din livsstil til næste niveau? Så er der 2 pladser tilbage på Boot Camp 180 grader, som starter uge 8 – klik her.


2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010