Tilbage til siden

Skrevet

En kvinde “Extraordinaire”

Nogen gange kan man være så HELDIG at møde et menneske, hvor man bare VED fra første øjenkontakt, at det menneske er noget ganske særligt? Jeg kender heldigvis mange af dem. I skal møde en af dem nu. Jeg er lige vågnet her søndag morgen, jeg logger på min facebook og ser en besked fra Josephine Bergsøe, jeg fik lyst til at “dele hende” med jer!

Til min 40 års fødselsdag om 3 uger, valgte jeg at invitere lige nøjagtigt de mennesker, som jeg kunne tænke mig at feste sammen med. Også et par stykker jeg næsten ikke kender. Josephine er en af dem.

Josephine er guldsmed, hun har en lille bitte smuk butik, i en af de små pavillioner ved Kongens Have. Jeg forvildede mig engang derind og vidste straks, at når jeg engang skulle giftes, så skulle Josephine lave vielsesringene. Jeg blev gift og Josephine lavede de smukkeste vielsesringe.

Jeg blev så også ret hurtigt skilt og jeg var led og ked ved de vielsesringe. Jeg besluttede mig for at smelte dem om -og sammen- til en skilsmissering. En ring som for mig symboliserede nye tider, et statement, men samtidig var ringene jo lavet af noget guld som var købt i kærlighed, da den stadig var der, og min kongstanke var, at min og min exmands datter Kamille, engang kunne arve ringen og vide at den oprindeligt var skabt af kærlighed mellem hendes forældre.

Josephine forstod det øjeblikkeligt og hun kreerede den smukkeste smukkeste vildeste ring. Josephines smykker har sit eget liv. Jeg købte nogle ædelstene som hun satte i. Jeg købte ikke nogen diamanter, jeg havde ikke råd. Da jeg hentede ringen havde Josephine havde sat den fineste lille diamant i, og da hun gav mig ringen sagde hun “Nu vender dit held”. Jeg tror at det var en henkastet bemærkning, men jeg greb den bemærkning med hjertet og klyngede mig til den. I de næste svære måneder kikkede jeg meget på ringen og diamanten, mindede mig selv om at mit held var vendt. Alt ville blive godt. Jeg ELSKER min skilsmissering og Josephine er “en af de gode”.

“En af de gode” er et udtryk jeg bruger om mennesker som på en eller anden måde er “Extraordinaire – med et GODT hjerte”…

For et par år siden fik Josephine konstateret brystkræft, nogle få uger efter sin søster Josina. De fulgtes gennem et sejt sygdomsforløb. De lod begge håret falde, de valgte at kæmpe for retten til at være smukke og skaldede (fremfor paryk), de lærte os, at man godt kan være sexet og skaldet.

Medierne kastede sig over de to seje kvinder, de skabte en stor og tiltrængt opmærksomhed omkring brystkræft. De har det heldigvis begge godt i dag. Men stadig alt for mange kvinder bliver diagnosticeret med brystkræft. Josina og Josephine arbejder videre for at holde focus på brystkræft og forskning.

I torsdags havde de en fantastisk event på Axelborg i København. “Science meets Fashion, A race against breastcancer”. 20 kvinder, der alle er i kemo-behandling, gik catwalk i sko fra Christian Louboutin og festkjoler fra: Jesper Høvring, Stasia, Wackerhaus, Ole Yde, Heartmade, Stella Nova, Nuit Comme Oui, DAY Birger et Mikkelsen, Benedikte Utzon, Elise Gug, David Andersen og Antonie Lauritzen. disse kjoler er nu til auktion på Lauritz.com.

Jeg kunne desværre ikke være der til den store aften, det ærgrer mig, men jeg kan vise jer via min blog hvad det gik ud på. Og jeg vil støtte en lillebitte smule, ved at fortælle om eventen, og fortælle dig at du kan købe en af de smukke kjoler og dermed støtte en vigtig sag (og ligne en million imens)

Hyld Josephine sammen med mig? Køb en af kjolerne og støt forskningen?

Kære Josephine. Jeg synes du er FANTASTISK. Du er en stor inspiration for mig og mange andre. Jeg elsker at gå med dine smykker, jeg har aldrig været en “smykkepige, det blev jeg, fordi dine smykker virkelig taler til mig. Betyder noget for mig.  Tak!

Læs om eventen i BT her!

Køb en af kjolerne her!

Se et sammenklip fra eventen her, Lis Sørensen synger “Her er så stille nu”!

A Race against breast cancer har en gruppe på Facebook her!

Se Josephines smykker her!  –

Facebookside for Bergsøe Jewellery, her er ind i mellem konkurrence mm!


2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010