Tilbage til siden

Skrevet

Indien, min store kærlighed!

Se rejsebeskrivelse, tips og links nederst under billederne! Bemærk at du kun ser et udsnit af hvert billede, hvis du vil se hele billedet skal du holde musen henover billedet. Det største paradoks er at jeg ønsker at have Indien for mig selv, samtidig med at jeg ønsker at alle får en lille bid! Enjoy India!

Vi købte flybilletter hos Jysk Rejsebureau, Gina, var helt fantastisk og jeg takker for suveræn service!

Vi bestilte resten af turen direkte gennem et indisk rejsebureau. Det sparede vi ca. 30% på. En stor besparelse, især ganget op på 9 mennesker. Mine unger, min kæreste, min kærestes unger, mine forældre og min svigermor. Nyd billederne. Sælg alt det lort du har skrabet sammen som du slet ikke behøver. Rejs.

Kh Michelle

Rejseplan Indien:

Vi havde vores egen chauffør og bus med hele vejen.

Day 1  : 23rd March 2013  Arrival at Cochin.  Transfer to your hotel at cochin. Afternoon  cochin sight seeing covering Dutch Palace,Jewish Synagogue, St.Francis Church and Chinese Fishing nets. Overnight at the hotel.

Day 2 : 24th  March 2013   Early morning departure  to Elephant Training Camp at Kodanad and then proceed to Munnar “The Tea Garden Hill Station. , Reach Munnar ; check into the  Hotel . Rest of the day at leisure. Overnight at the Resort .

Day 3 : 25th  March 2013  Morning after breakfast a  visit to  the Eravikulam national park where you get see the endangered Nilgiri Tahr. Afternoon a visit to. Tea Museum  and then return to the resort.Mattuppetty Dam and Echo Point.. Overnight stay at the Resort.

Day 4 :  26th  March 2013   Morning after breakfast  a visit to Mattuppetty Dam, Kundala Dam and Echo Poing.  Evening Trekking  through  spice plantations. Overnight at the resort.

Day 5 : 27th March 2013  Morning after breakfast check out and departure to Kumarakom. Check in at Backwater Resort.  Enjoy the facilities at the resort.  Overnight at the Resort.

Day 5:  28th   March 2013  Morning after breakfast check out and proceed to Alleppey.. On arrival check in to the Houseboat for backwater cruise through alleppey backwaters.   Overnight at the Houseboat.

Day 6   to Day  10 ( 29th  March 2013 to 2nd April 13 – 4 Nights)   Morning after breakfast departure to  Kovalam.  On arrival check to your resort at Kovalam.  Enjoy the beach.  Overnight at the Resort.

Vores kontakt i Indien, Remash, mail@indoworldtours.com – Det eneste jeg ber dig om, er at du hilser fra Michelle Hviid når du kontakter Remash. Så kan det være han bliver glad for mig, det ville glæde mig da jeg helt sikkert skal til Indien igen! Hvis du ikke har mod på at booke direkte selv, så er Gina fra Jysk Rejsebureau fantastisk, der må du også meget gerne hilse fra mig!

Hoteller & links til websites:

  1. Old Light House Hotel, Fort Cochin http://www.oldlighthousehotel.com/
  1. Nature Zone Resort, Munnar (2 nætter i luksustelt, en nat i trætophytte) http://www.naturezoneresort.com/
  1. Soma Kerala Palace, N.Kumarakom  http://www.kumarakomlakeresort.in/
  1. A/c Deluxe Houseboat på Backwaters
  1. The Leela, Kovalam http://www.theleela.com/locations/kovalam

Mine tanker:

Først var vi i Munnar oppe i bjergene. Vi kørte op med jeeps, op til toppen af bjerget, midt i temarkerne. Smukkere end smukt. Vi boede i telte og i hytter oppe i træerne. Gik ture og så solopgang og solnedgang. Vi så hjorte, ildere, edderkopper, firben og friske spor af vilde elefanter. På en udflugt med motorbåd lykkedes det os at se de vilde elefanter magisk. Og ja der var en frø på det ene værelse og et firben på det andet. Hvis du er hys, så kast lidt koldt vand i hovedet!

Vores næste stop var i Backwaters. Verdens største brakvandsområde. Og for dem som skulkede i geografi. Ferskvand møder saltvand. Vi boede først på det skønneste luksus/yoga/ ayurveda resort på en ø midt i backwaters. Der ville jeg gerne have været en 3-4 måneder… Billederne fra kanoturen rundt er herfra. Bagefter sejlede vi med en kæmpe ombygget rispram rundt i floderne, spiste friskfangede blå hummere og nød den fantastiske udsigt og stemning. Når man sejler rundt på floderne får man et fantastisk indblik i indernes hverdagsliv i symbiose med backwaters. De bader, vasker, fisker og lever det smukke simple liv hvor mango falder ned fra himlen.

Til sidst tog vi til Kovalam. Total yndlings strand i Sydindien. Ferie, stand, dase og god tid. Lækker mad. Solnedgange. Kærlighed.

Fælles for hele turen er at alt er smukt. Maden er fantastisk. Farverne er inspirerende. På intet tidspunkt følte vi os utrygge. Alt var meget venligt og professionelt. Stenen i skoen er indernes totalt ustrukturerede forhold til skrald…

Der er fattigdom i Indien, men Kerala er en meget velfungerende del af Indien. Vi så en enkelt tigger som var skruet lidt kreativt sammen, men følte os ellers aldrig pressede, jeg skriver det fordi der er mange skrækhistorier om Indien. Indien er stort, der er utvivlsomt store problemer andre steder, vi stødte ikke på det.

Der er billigt. Grotesk billigt. Fx 1 par håndlavede lædersandaler speciallavet til min datter: 80 kr, og så gad jeg faktisk ikke prutte om prisen. At betale lidt overpris er vist den værdigste form for nødhjælp vi kan give!

Når vi var 9 ude at spise blev regningen typisk max 500 kr., for drikkevarer, friskfanget sværdfisk eller hvad de nu lige har hevet op af havet, dertil serveret alverdens lækkerier. De mange vandrehistorier om at maven minimum eksploderer når man nærmer sig Indien, blev også gjort til skamme. Vi havde det fint! Man vasker nok hænder lidt oftere end normalt.

Jeg elsker Indien. Jeg er taknemmelig for at have fået denne her oplevelse, en store rejse med alle mine kære, det var fantastisk at rejse også med mine elskede forældre…

Og ja, jeg er møg privilegeret at have været på den tur. Men jeg har også prioriteret den, jeg har selv skabt muligheden. Jeg har tilsidesat andet for at gå det til at ske. At se Indien med egne øjne er fantastisk. At se Indien sammen med sin familie er rørende…

Jeg møder tit folk som drømmer om at tage på ”livsrejser”, min definition på en rejse som er større en bare lige Mallorca. Min påstand er at det er inden for rækkevidde hos de fleste. At se Indien er fantastisk. At opleve Indien sammen med forældre, unger, kæreste, familie – det er magisk. TAK!

Sælg noget af din livsbagage som du aldrig bruger, lad være med at købe ligegyldigt tøj, hold op med at ryge. Hvor mange tallerkner har du, hvor mange skal du bruge, når du nu godt ved at du kan låne af naboen hvis du får mange gæster. Nøjsomhed.  Afsted med dig. At rejse er at leve.

Kh Michelle


2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010