Tilbage til siden

Skrevet

Jeg er trådt ind i Styregruppen i Q Danmark

Jeg er idag indtrådt i styregruppen i Q Danmark.

Mentornetværk Q-danmark, har til formål at gøre en forskel for kvinder af anden etnisk baggrund end dansk, ift. deres tilknytning til det lokale arbejdsmarked, dansk kulturliv, sprog, fællesskab og social forankring. Det vil vi gøre primært gennem mentorskaber. Formålet med mentorskaber er at guide mentee ind i og gennem uddannelsessystemet, det danske samfund og/eller ind på arbejdsmarkedet. Mange initiativer og erfaringer med mentornetværk, der matcher etniske danskere med personer med anden etnisk baggrund end dansk, er særdeles positive. Q-danmark er en udvidelse af projektet Q4400 som har eksisteret med stor succes i Kalundborg siden 2009. Social og Integrationsministeriet har bidraget med Kr. 2,5 mill til projektet og vi forventer at kunne præsentere de første nye mentornetværk ultimo 2012!

Jeg er stolt af at være en del af projektet.

Integration har altid ligget mig på sinde. Jeg tror på at det ærligste møde mellem to mennesker foregår med øjenkontakt. En mentorordning er et genialt værktøj for større forståelse og også til hjælp på helt lav praktisk niveau.

I dag på mødet kom det frem, at en mentor i netværket, som var mentor for en kvinde, hvis datter spillede klaver hjemme i Syrien, datteren havde nu ikke har adgang til et klaver. Til stor sorg for både mor og datter. Inden vi forlod Lerchenborg, var der via sponsorat skaffet et klaver, det er nu på vej til den lille familie. Et lille hverdagsmirakel.

Jeg tror på at de lykkeligste mennesker i verden, er dem som giver mest. Jeg vil bidrage til det her projekt, alle steder jeg kan. Tak fordi jeg må være med. I vil blive opdateret løbende. Vi er lige nu i den meget spæde opstart.

Kh Michelle

STYREGRUPPEN består af:

Helle Laursen Petersen, initiativtager og indehaver af delebarn.dk

Lisbeth Zornig Andersen, Forfatter, fhv formand for Børnerådet

Renée Toft Simonsen, forfatter og indehaver af delebarn.dk

Amalie Lerche-Lerchenborg, Ide – og konceptudvikling

Bo Mouritsen, Beboer- / Integrationsrådgiver

Martin Damm, Kalundborgs Borgmester

Mette  Schiolborg, Driftsdirektør Statoil

Linda Kristiansener, politiker / MF (de radikale)

Zitta de Fries, Instruktør, scenograf, foredragsholder

Michelle Hviid, iværksætter, forfatter, foredragsholder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010