Tilbage til siden

Skrevet

Er i blevet sindsyge?

Det er genialt. Karakterer fra første klasse af. Så ved jeg lynhurtigt hvem min datter skal, og ikke skal, lege med, når hun starter i første klasse til næste år. Hun skal lege med dem som ikke hele tiden tuder, når der bliver delt karakterbøger ud. Det er dem hun får brug for at kende i sit nære netværk om tyve år, når hun skal infiltrere toppen af poppen på arbejdsmarkedet.

Småting som arbejdsglæde, livsglæde, selvværd, selvstændighed og motivation, det MÅ være sekundært.  Kunne vi, som en ekstra håndsrækning , offentliggøre karaktererne, lidt  ligesom smileysystemet. Så har jeg som mor, de bedste kort på hånden, når jeg skal invitere til fastelavn.

Havde man bare haft de karakterregler da jeg var barn, så havde man sparet mig for meget. Jeg havde fx ikke behøvet tage til børnefødselsdagen hos Søren da han blev 10 år, han blev jo alligevel bare gartner, i kommunen. Den aften hvor de andre dansede rundt til sodavandsdiskotek, kunne jeg have brugt optimalt på at planlægge min fremtidige karriere.

Jeg kunne have brugt hele den aften, på at cykle forbi på Mosevej hos Karsten fra parallelklassen, ham kendte jeg ikke så godt, men det skulle jo vise sig at have været et bedre sats. Han må have hoppet af glæde når han fik sine karakterer, havde jeg bare lænet mig op af ham, ham var der fremtid i!

Er I blevet rablende kollektivt skøre derinde på borgen? De fleste børn som skal starte i skole glæder sig. De glæder sig så de ikke kan sove natten til første skoledag. De har glædet sig i månedsvis, år, de får taget det obligatoriske ”første skoledag” billede med store forventningsfulde smil. Hvorfor må de ikke blive ved med at være glade? De er 6 år! Og er det nogensinde bevist at svin tager på af at blive kontrolvejet?

Men Asien, åh Asien sprøjter jo små menneskelige maskiner ud på samlebånd. Menneskebørn som danske menneskebørn overhovedet ikke kan stå mål med. De kan både spille klaver, violin, tale fransk og slå snorlige vejrmøller inden de danske børn har lært navnet på deres sidemand.

Hvad skal der blive af ”os” når Asien kommer rullende ind over os, i en hastighed så høj, at kineserne kan åbne IKEA butikker, som er kopieret så godt, at de ansatte ikke engang ved at det ikke er en rigtig IKEA de arbejder i? Åh det må være lykken. Så kan vi få kødboller i restauranten, tilberedt med æg som er lavet af melamin.  Bare vi har fokus på det vigtigste, omsætningen, aktiemarkedet og økonomien.

Jeg er åbenbart blevet en gammel hippie. Jeg  troede at sundhed, empati, social intelligens, kreativitet og humor måtte være i højsædet.  Jeg drømmer om at mine børn følger deres hjerte og får liv rige på venskaber og oplevelser. I stedet ser jeg det for mig. Min skønne livsglade 6 årige datter med faldne rottehaler og stivnet smil. ”Mor, kan læreren ikke lide mig, jeg gjorde mig SÅ umage!”

Bare rolig lille skat, mor har for længst opgivet de folkevalgte og sørget for at du kommer på friskole. Og citatet: ”Det er vist ikke bevist at svin tager på af at blive kontrolvejet”, kommer netop fra din kommende skoleinspektør, en meget klog mand!

Hjertet før hjernen. Altid.

Tak til fotograf Henrik Sørensen som har fotograferet min datter Kamille. http://www.henriksorensen.dk/


2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010