Tilbage til siden

Skrevet blogs.bt.dk

Hviids gaveuddeling

Nu er det endelig jul, den forsvandt for mit vedkommende i morfintåge og sygdom sidste år efter jeg blev opereret for en hjernetumor. Så i vil jeg virkelig glæde med julegaverne.

Til Inger Støjberg vil jeg købe et par rigtig gode vintervandrestøvler. Et par sko, som kan holde hendes fødder varme, hvis hun havner i en situation hvor hun bliver nødt til at krydse Europa til fods.

Til Donald Trump har jeg virkelig været i tvivl, manden har jo alt, selv et privatfly med smukke vandhaner i guld og en toupé med indbygget liv i. Men jeg har købt en oversætter, så han rent faktisk kan høre, hvad vi andre hører, når han taler. Det har han haft store problemer med, uden at opdage det, i 2015.

Carl Holst får en situationsfornemmelse og lidt samvittighed. Og en collage med alle sine forsider. En stor collage. Virkelig stor.

Uffe Elbæk får et knus og min anerkendelse. Det er både gratis, CO2-frit og næsten økologisk. Han vil være et forbillede i 2016, en mand med visioner, som formåede at få mange af os til at huske, at vi kan være lidt mere fremsynede end os selv. Han brugte de onde tunger som en fjer i sin hat og var dansk politiks tiltrængte dygtigste cirkusartist. Respekt.

Til den canadiske premierminister Justin Trudeau sender jeg en invitation til at komme forbi Danmark og sige højt til alle de skræmte, at de ikke behøver at være bange. Vi er mest ens, uanset vores forskelligheder. Han må gerne dele lidt ud af sit storsind til danskerne. Because it’s almost 2016. Og hvis du endnu ikke har stiftet bekendtskab med manden som burde være verdensomrejsende i visioner, så kommer du til det.

Prins Henrik får en kongekrone. Han er klart den sjoveste i det danske kongehus, den med mest underholdningsværdi. De andre prøver at opretholde en stil fra en svunden tid, ikke prins Henrik, han er helt sin egen.

Franskmændene får et besøg, jeg hjælper dem med at vise, at Paris er en fest, det er fortovscafeer, musik, liv og kærlighed.

Jeg har penge til at hjælpe nogle, som ikke er født ind i min privilegerede virkelighed. Historien om Jomfru Maria og Josef på en rejse uden et sted at sove en nat i Mellemøsten, Jesu fødsel – og alt det, jeg har lært om næstekærlighed, det er min største gave.

I flere af stormagasinerne er der et juletræ med ønskelister på. Det er ønsker fra de allermest udsatte og fattigste. Jeg vil tage mine børn med under armen og købe en gave til en, vi ikke kender.

Hvis man plukker en ønskeliste og køber en gave, kan begge dele afleveres i stormagasinet, som får det frem til modtageren. At gøre det, det er min største gave til mine børn.


2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010