Tilbage til siden

Skrevet

Jeg er stilsikker, undtagen når det gælder mænd

Selvværd er en forunderlig størrelse. Hvordan kan den samme person være selvsikker, som en nuværende amerikansk præsident, det ene øjeblik, og selvudslettende som den mest grå mus i det næste?

F.eks. grinede jeg engang af nogle virkelig grimme, gule sofaer, som min veninde havde købt. Hun blev så ked af det, at hun slet ikke var glad for dem mere. Det var virkelig ufølsomt af mig.
Men når det drejer sig om interiør og indretning, er jeg så stilsikker, at andres forståelse for ’min måde’ overhovedet ikke interesserer mig. Derfor faldt det mig aldrig ind, at min holdning, kunne have indflydelse på hendes glæde.

Personligt er jeg ligeglad med, om hele verden synes, at jeg bor grimt. Jeg synes, her er så fint og hyggeligt. Jeg er også ligeglad med, om andre har en holdning til mit hår – om jeg burde rede det, eller blive klippet. Eller om de mener noget om min manglende makeup. Det rager mig en høstblomst – jeg føler mig smuk uanset.

Men… Jeg ejer ikke selvværd, når det kommer til relationen til en kæreste. Måske er det en rest fra dengang, jeg forelskede mig hovedløst i en psykopat og fór fuldstændig vild i min egen værdi som kvinde. Siden har jeg fedtet rundt i en labyrint af frygt for afvisning.
Midt mellem ’baby’, hjerter, romantiske youtubeklip, kys, ’Du er min bedste ven’ og søde smser, var han min bedste ven som virkelig så mig. Troede jeg.

Men jeg mistede 100 pct. følingen med, hvad der var op og ned. Og har stadig ikke fundet fred med, beskyldningerne om, at jeg er en satan, når jeg ikke får min vilje. Min vilje? Det handlede slet ikke om at ’få min vilje’. Det drejede sig om kærlighed og om frygten for at være uelskelig.
Måske er det mig, der er psykopaten? Dét forsøger jeg uge efter uge at overbevise min psykolog om. Men som den tredje psykolog i mit liv (og er man måske så ikke gal?) siger, så er første karaktertræk hos en psykopat, er at de aldrig så meget som overvejer, at de har en andel af skylden.

Derfor kan jeg ikke være gal, når det kommer til mænd, for gør jeg ikke andet. Faktisk tager jeg helst al skyld og ansvar på mig. For: ’Jeg kunne jo også have gjort noget mere, strakt mig længere, villet noget mere,’ skælder jeg ud på mig selv.
Faktum er, at mænd kan slippe afsted med at byde mig de meste uhyrlige ting. De må love mig ting, de ikke engang overvejer at holde. Selvom deres ord og adfærd er fuldstændig uden sammenhæng, tror jeg på ordene, der kommer ud af deres mund. Hvorfor?

Mine evner når det gælder karriere, købmandsskab, strategi og intelligens er jeg komplet i ro med. Man kunne med et minuts varsel sætte mig til bords med Obama, og jeg er overbevist om, at vi ville få en sjov aften og gå berigede hjem – begge to.
Jeg har totalt styr på det meste og masser af selvværd – bare ikke lige, når det kommer til kærlighed….

Men det er jo også kun det vigtigste i verden. I hvert fald i min.
Måske netop derfor begår jeg, i min iver for ikke at fejle, de største fejl – igen og igen.

Min veninde, som har været i et sundt og beundringsværdigt forhold, siden jeg havde rottehaler, er røget ud i en kærlighedskrise. Hendes mand er faret vild i noget ’midtvejs eksistentielt’, som ingen forstår – slet ikke ham selv. Det er lige efter bogen, i sin krise ved han ikke, om han elsker hende. Derfor har han holdt hende i strakt arm for længe. En strakt arm som holder dem fast i en ubrugelig afstand. Det vækker en vis genkendelse hos mig, selvom man ikke kan sammenligne en blåhval med en døgnflue.

I et års tid har min reaktion overfor min seneste mand været: ’Jeg venter på dig, mens du farer vild. Du må love mig alt muligt, som du aldrig holder. Jeg elsker dig bare og opfører mig så selvudslettende imens, at du selvfølgelig aldrig kan respektere mig igen.’
Alt imens jeg sætter alle mine behov og drømme på hold…
Hvorfor har jeg intet selvværd, når det kommer til mænd?

For mig er det bare nemmere at være sikker, når det gælder gule lædersofaer.

ÅBNE FOREDRAG:
København 16/3:
https://m.facebook.com/events/742831432539947/
Aarhus 15/3:
https://m.facebook.com/events/907043679430722/
Aalborg 23/3:
https://m.facebook.com/events/907043679430722/?ti=icl

IMG_1348


2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010