Tilbage til siden

Skrevet

Mor er vred OG skuffet!

Rend mig et vist sted!

I september skrev jeg et debatindlæg ”Nu redder jeg mine egne”, som blev trykt i Politiken. Det gav mig lidt taletid i medierne. Jeg gjorde hvad jeg kunne for at bruge opmærksomheden til at gavne min triste hood. Københavns Nord Vest kvarter.

Jeg fik efterfølgende besøg af daværende Integrations Borgmester Klaus Bondam. Vi gik en tur i kvarteret. Jeg tænkte at det ville interessere ham at se hvordan her så ud. At der findes et område som ligner en losseplads. Østberlin før murens fald. Områdets tilstand kan få de fleste ressourcestærke familier til at flygte. (Se evt. billederne nederst herunder)

For hvad er fidusen i at arbejde målrettet for at få flere ressourcestærke familier herud, samtidig med at man svigter dem som allerede bor her?

Derfor ville jeg gerne vise nogle indflydelsesrige folkevalgte rundt. Selvsyn ville føre til mirakler. Mine ideer og visioner var desværre alt for flyvende til selv den mest visionære folkevalgte. Jeg drømmer somhænd bare om at Københavns Nord vest kvarter får ”en stolthed”. Noget så fantastisk at beboere fra resten af byen valfarter herud for at se og opleve. Trafik i gaderne ville måske endda føre til åbningen af en cafe? Lidt liv på gaderne.

Bondam kom, vi gik rundt og jeg pegede og beklagede mig. Bl.a. viste jeg Hr. Bondam en kæmpe hul i jorden, som var fyldt med affald. Før hullet bestod grunden af et gammelt hus. Huset var karakteristisk for datidens industri beboelseskvarterer. Så karakteristisk at huset blev flyttet til Den Gamle by i Århus, sten for sten. Da først kælderen var kørt til Århus var der et kæmpe hul tilbage. Det er vel et års tid siden.

Mine drømme for grunden var store. En skaterpark, en skøjtebane, en klatrevæg. Noget super lækkert blæret Bjarne Ingels agtigt noget. Vi stod foran grunden (lossepladsen). Jeg kikkede drømmende på hullet. Klaus Bondam konstaterede at det selvfølgelig ikke var godt nok med det hul. Der skulle naturligvis et hegn op…! Hegn. Jeg overvejede kort at hoppe i hullet.

Hullet er der endnu, det er nu fyldt med skrald og cykel lig.. Hegnet er der også, men det er væltet flere steder.

Klaus Bondam gik desværre af kort tid efter vores rundvisning i Nord Vest. Min skepsis overfor Klaus var stor forud for besøget. Efter besøget er min opfattelse at han faktisk oprigtigt forstod problematikken. Han ville gerne hjælpe. Han skrev et brev til teknik – og miljøborgmester Bo Asmus Kjeldgård. Han kom med en række konkrete forslag til genveje til forskønnelse. Jeg har læst brevet og jeg blev rigtig glad. Jeg følte mig hørt og forstået. Nu ville der ske noget, nu var det vores tur.

Mit indlæg i Politiken nåede også Christiansborg. Naser Khader inviterede mig til at besøge og tale for den Konservative Folketingsgruppe. Jeg fik 10 minutters taletid. I de 10 minutter fortalte jeg om de oplevelser jeg og min familie har haft herude. Jeg sendte billederne rundt. Jeg ævlede løs om at det ikke nytter arbejde for at redde ghettoområderne, når områderne lige rundt om samtidig bliver svigtet. At ghettoen i den sidste ende bare er blevet større. Da der var gået 9½ minut bad jeg dem tilkendegive, ved håndsoprækning, hvor mange af dem, som ville anbefale mig at blive boende. Ingen. Nul hænder

I sidste uge kom så svaret fra teknik – og miljøborgmester Bo Asmus Kjeldgård. Jeg blev så træt at jeg dårlig er stået op siden. Jeg blev næsten lige så træt som en kommunalt ansat teknik- og miljø borgmester.

Svaret var nedslående på alle fronter. Grundene er forurenede og det er for dyrt og besværligt at køre den forurenede jord væk. Og det er heller ikke særlig synligt… Nå…..! Vi kan ikke se at vi tramper rundt på forurenet jord med vores børn. Vi ved det bare. Jeg mangler ord og lader den derfor lige stå ukommenteret hen.

I svaret fra forvaltningen stod også: »Teknik- og Miljøforvaltningen vurderer (…), at der ikke for nærværende er behov for en særligt styrket renholdelsesindsats,«… Er i blevet kollektivt blinde derinde på Rådhuset. Eller skrev i det brev d. 1. april?? Jeg går gerne turen igen. Hvis ikke i orker at køre herud, så se på billederne herunder!

På min tur rundt i kvarteret spurgte jeg Klaus Bondam hvorfor alle Københavns ”elendigheder” havner ude hos os.  Han svarede befriende ærligt og temmelig nedslående, at kommunen jo ikke støder på så meget modstand fra beboerne herude. Dem som kæmper med fattigdom, misbrug, integration, sprogproblemer osv har en tendens til ikke at skrive lange velformulerede klagebreve til kommunen.

Jeg var engang i Disney World sammen med en veninde. Vi besluttede os for at købe ALLE ballonerne fra ballonmanden. Vi blev inviteret med ud på bagsiden af Disney World. Ud i produktionen. Det var en vild oplevelse. Inden for murene var alt rosenrødt, smukt, sødt, sjovt, velfriseret. Bag muren så vi industrien bag. Trucks, affaldscontainere, produktion osv. Er vi den grimme del af København som ikke skal vises frem? Er vi den glemte bydel som kun er berygtet og ikke berømt? Hvor er vores stolthed? Hvad har Københavns Nord Vest kvarter at blære sig med?

Til sidst vil jeg ønske Islands Brygge tillykke med deres nye interaktive bænk til en million kroner. Den må være afsindigt sjovt at sidde på. Hvis ikke, så kan i jo hoppe en tur i Havnebadet, eller grille langs med Bryggen. Lege på en af legepladserne. Gå en tur på voldene. Tage en tur over cykel broen til Kalvebod Brygge og Diamanten.

Jeg vil også gerne lykønske Havnegade med deres nye forskønnelse og promenade. Hvor FEDT. Blomsterbede og bænke med udsigt til vandet og havnebusserne. Hvis man altså ikke lige orker Nyhavn, det nye skuespilhus eller Kongens Have den dag.

Jeg er sur, skuffet, frustreret og vred. Beklager slåfejl og kommafejl, men det her er så nedslående at jeg ikke engang gider at læse korrektur.

Bagrundsviden, links til eksterne artikler:

Mit indlæg i Politiken: http://politiken.dk/debat/ECE1056407/nu-redder-jeg-mine-egne/

Om den berømte bænk til en million danske kr: http://ibyen.dk/gadeplan/ECE1231488/en-baenk-til-en-million-kr-vaekker-forargelse/

Afslaget fra forvaltningen til Nord Vest: http://www.dinby.dk/kobenhavn-n/ingen-haandsraekning-til-bispebjerg-i-denne-omgang

Lidt info den nye havne promenade i Havnegade: http://ibyen.dk/gadeplan/ECE1240515/koebenhavn-faar-en-ny-promenade-ved-vandet/

Herunder kan du se et par billeder fra kvarteret. Billederne er taget på en “rute” på 1,4 km rundt om den bygning jeg bor i. Billederne er taget af Frank Romlund. Du kan se alle billederne her: http://www.facebook.com/album.php?aid=235383&id=627774768

Del meget gerne dine tanker i kommentarfeltet. Tak!


2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010