Tilbage til siden

Skrevet

“Vi rejser”, Politiken 4/11/12

Artiklen herover er redigeret ud fra mine svar som du kan læse (uredigeret) herunder:

Min første rejse var lang. Nemlig rejsen fra Australien, hvor jeg er født, og til Danmark. Min mor er oprindeligt dansk. Min far er dansk amerikaner. De bosatte sig i Australien i 68. I 74 fik min mor nok af Australien, nok især mest nok af min far, så flyttede vi til Denmark og startede forfra. Jeg var 2 år gammel. Jeg har aldrig været tilbage. One day.

 

Min bedste rejse var et egotrip til Maldiverne sidste år. Min første rejse alene i 20 år. Jeg tilbragte 10 dage i verdens smukkeste paradis. Maldiverne er ufattelig skønhed og luksus. Jeg fløj først til Male, så videre fra Male ud til min vandvilla i en lille vandflyver, piloten havde bare tæer. Vi fløj hen over hundredevis af atoller og jeg har aldrig set noget så blåt. I 10 dage læste jeg bøger, sov, badede, kikkede på delfiner, dyrkede yoga, dykkede og sugede alle nuancer af blå blå blå til mig. Et kæmpe tiltrængt egotrip som jeg ville unde alle! Især mødre.

Min værste rejse var nok min bryllupsrejse. Vi var på Mauritius og havde vores 3 sammenbragte sønner med. Der var fantastisk smukt. Vi red på skildpadder, badede med farvestrålende fisk og legede lykkelige. Desværre vidste jeg allerede på bryllupsrejsen, at jeg aldrig skulle have været gift med ham. Jeg havde malet mig selv helt op i et hjørne, med kæmpe glansbillede bryllup, glansbillede brudekjole og fælles baby i maven. Jeg smilede på billederne og spillede komedie for mig selv til jeg var ved at segne. 2 år senere segnede jeg, vi blev skilt.

På rejser medbringer jeg altid musik. Mit pas? Musik til at lukke af i flyveren. Musik til falde i søvn. Musik til at mindes. Musik til at danse. Og så selvfølgelig faktor creme.

Min favoritrejsepartner. Må jeg kun vælge en? Jeg vil gerne vælge mine børn. Jeg elsker at opleve og genopleve verden med deres øjne. Min mor, fordi hun er det tryggeste og nemmeste. Min kæreste fordi det tilføjer rejsen romantik og kærlighed. Men hvis jeg kun må vælge en, vælger jeg mig selv. Mig kan jeg regne med. Altid.

Min seneste rejse var en smuttur til Mallorca. Min kærestes familie har et lækkert hus i Andraixt. Han holdt sommerferie der og jeg kikkede forbi et par dage. Det var skønt med et par dage i solen. I år var min første sommer i Danmark i 20 år. Og sidste. Jeg er ikke en af dem som siger at der ikke findes forkert vejr, men kun forkert påklædning. ÆVL. Der findes håbløst forkert vejr og Danmark var hårdt ramt af det i år.

Mit bedste rejsemåltid var i Kenya. Gennem mit frivillige fundraising arbejde for Kvinder for Indflydelse, fik jeg muligheden for at besøge en Kenyansk familie og bo sammen med dem i deres simple lille lerhytte, midt ude i bushen. Vi fangede og slagtede en kylling. Tilberedte den ved et lille bål på jorden, under åben stjernehimmel. Det var så simpelt og så ufatteligt stort at tårerne trillede.

Det dummeste, jeg har gjort på en rejse, at glemme at vi skiftede til sommertid. Der stod jeg, i en lufthavn i Rom, med knotten (ex) mand og 4 unger og en flyver som lettede for næsen af os. Det var en dyr huskekage. Sommertid, det glemmer jeg aldrig igen. Det griner vi af om 100 år….

Mit favorit rejsemål. Jeg rejser altid tilbage til New York. Jeg sværger ellers til nye destinationer og oplevelser, men NYC er noget særligt. Jeg har været der 15 gange de sidste 25 år og har altid længsel efter næste tur. Jeg vil nå at bo i NYC inden jeg dør. Mit bedste tip til NYC at gå allesteder hen. Gå gå gå. Og kik på den fantastiske mangfoldighed som NYC er. I NYC overgår virkeligheden fantasien dagligt. Hver dag ser man mennesker som lever som de lyster, i yderste instans. Det er afsindigt inspirerende. Spis på en af den dyre restauranter, fx. Buddhakan, men spis også burger og få milkshake på en lille snask af en diner, helst om natten. Lej en cykel og kør en tur i Central Park. Gå over broen til Brooklyn. Shop i Century 21 og besøg min yndlingsbutik i hele verden, interiør butikken ABC ved Union Square. Husk at gå en tur på High-Line, en fantastisk visionær og skøn park.

Den mest interessante person, jeg har mødt på en rejse, er en 80 årig dansk dame som jeg mødte ved et lillebitte vandfald midt i junglen, midt i Indien. Turen hen til det lille vandfald og den smukke naturpool, var temmelig ufremkommelig. Små mudrede stier og stejle stigninger. Mens jeg badede rundt i naturpoolen og legede Mowgli, dukkede den her gamle danske kvinde op. Hun inspirerede mig voldsomt, jeg var så imponeret over at hun var i så god fysisk form i en alder af 80 år. Når jeg bliver 80 år vil jeg også rejse rundt i verden og være i så god fysisk form, at jeg kan vandre ud til små hemmelige naturpools og bade midt i junglen. Når jeg overveje at skippe løbeturen, dukker hun op på min nethinde!

Min næste rejse er en weekendtur til London. Jeg gav min søn rejsen i 14 års fødselsdagsgave. Hans bedste veninde Silke skal med. Det var vores gave til hende til hendes nonfirmation. Det bliver en teenagetur næsten på deres præmisser. Jeg har en veninde med som back-up. Vi har tvangsindlagt børnene til lidt kultur, vi skal i operaen og se “Elskovsdrikken”. Ellers er det nok mest noget med at shoppe. Jeg drømmer om at den næste rejse, går til en varmt sted, hvor jeg kan fordybe mig i ingenting sammen med min kæreste og vores 4 fælles børn.


2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010