Tilbage til siden

Skrevet

Ildfluer, flyvefisk, sol, monsun, babyskildpadder og LYKKE!

Se Kamille, se alle ildfluerne som glimter! Se Mor, se alle faklerne, hele haven er lyst op af fakler! Se mor, se de små egern. Se Kamille se den vaskebjørn (eller hvad det var!!?) Se mor se, flyvefisk (eller i hvert fald fisk som springer!)

Vi har set alt fra frøer over flyvefisk til leguaner, helt tæt på. Den ene dag badede vi mens aberne sad 3 meter væk og gloede på os. Det er altså helt magisk, især når man som jeg, får lov at opleve det gennem øjnene på min tydeligt imponerede 6 årige datter.

Vi er på Sri Lanka og det vil vi gerne anbefale, både Kamille og mig. Kamille startede godt nok med at proklamere, efter 1 time på Sri Lanka, at det var den værste dag i hendes liv, lige efter hun havde kastet på – på mig. 20 timer, 3 fly og en køretur.

Men så ankom vi også i paradis. 30 grader, smilende mennesker overalt, swimmingpool – og aber. Så var det den bedste dag i hendes liv. Og dem har der været et par stykker af i den forgangne uge. Vi har badet i monsoonen, hoppet i vandpytter, leget med hundehvalpe, spillet Uno og slappet af.

En af de største oplevelser var at sætte små nyudklækkede havskildpaddeunger fri på stranden. Vi besøgte et “skildpaddehjem”. De køber æggene af de lokale fiskere, til overpris, for at sikre æggene. Æggene klækker i sikkerhed, hvorefter de sættes fri i havet. Vi var med og det var fantastisk at de de små bitte skildpadder dreje lidt rundt om sig selv og så søge mod havet. De stod stille et par sekunder og ventede på en bølge som tog dem med ud. Kamille var lykkelig og det var en magisk aften i bælgmørke på en strand på Sri Lanka. En aften hun aldrig glemmer.

De sidste dage boede vi på Nisala Arena, et fuldstændig magisk sted i en forsvunden have. Stedet er eget af et australsk par, de er pensionister, han er oprindeligt født på Sri Lanka men er vokset op i Australien. Han klarede sig godt i Australien, solgte sit livsværk i en alder af 55 år og er nu økonomisk fri.

Det her magiske sted er hans passion, hans livsværk, hans otium. Der er plads til 10 gæster på hotellet, i  3 villaer. De 3 villaer er traditionelle kolonivillaer og tidligere har den største af husene været beboet af en anderkendt ayurvedisk læge. Alt er sat i stand på smukkeste mest stilfulde måde. Her er smukt. Helt sindssygt smukt. Husene ligger i en kæmpe parklignende have. Kamille og jeg er de eneste gæster. Vi havde været her i 5 minutter da parret selv ankom for at byde os velkomne.

Jeg elsker passionerede mennesker og velkomsten udviklede sig til en samtale på flere timer. Vi talte om religion, filosofi, kærlighed, samfund, vaner. Nu drejer det sig om at komme tilbage, men “mine” mennersker, så de også kan opleve paradis.

Jeg har dyrket yoga, Kamille har været lidt med. Vi har spist frisk fisk, frugter og lækker stærk mad. Vi tog en monsoondag på kogeskole og lærte at lave maden selv. Allerede i går lavede jeg Sri Lankansk mad til nogle venner, det var et hit! Jeg havde lergryder og kokosnøddeskeer og alverdens krydderier med hjem.

Vi har solet, badet, slappet, læst og sovet. Jeg er klar til efterår og vinter. Jeg kan leve højt på de her 10 dage i lang tid. Og ellers kan vi jo genkalde stemning, varme, dufte og minder, ved at kikke på billederne.

Tag til Sri Lanka. Det minder meget om Indien, der er bare renere, mindre forurening, billigere, færre turister og venligere mennesker. Vi rejste med Jysk Rejsebureau og det vil jeg gerne anbefale! Hils Gina fra mig!

Kh Michelle


2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010